Danstheater AYA

Dans

Danstheater AYA

Brutaal en toegankelijk danstheater voor een jong publiek.

Danstheater AYA maakt brutaal en toegankelijk danstheater voor een jong publiek. Directe en eerlijke voorstellingen waarin taboes niet worden geschuwd. Over onderwerpen die ons jonge publiek bezighouden zoals culturele identiteit, groepsdruk of populariteit. De voorstellingen zijn een spannende mix van hedendaagse dansvormen, verschillende speelstijlen en muzieksoorten.

Dans is een taal die heel direct binnenkomt. AYA biedt jongeren en kinderen de kans om dans een belangrijke rol te laten spelen in hun leven. Met voorstellingen die durven. Rauw en ongepolijst, voorbij schoonheid en ijdelheid. De dansers en spelers van AYA zetten hun persoonlijkheid in om het publiek te raken en te verleiden. Ze zijn sterk en kwetsbaar tegelijkertijd. 

Danstheater AYA is per 2021 toegelaten tot de Basisinfrastructuur (BIS), een geweldige stap voor het gezelschap. De komende vier jaar zal onder artistiek leiderschap van Wies Bloemen de choreografen Anne Suurendonk en Ryan Djojokarso als huischoreograaf verbonden zijn aan het gezelschap. Per seizoen komt AYA uit met nieuwe voorstellingen van Wies Bloemen en de huischoreografen. En reprises van succesvolle producties.