Dorona Alberti

Muziek

Dorona Alberti

Dorona Alberti rijkt in haar nieuwe programma ‘Pearls’ een avond vol muzikale pareltjes aan.

Dorona werkt in de Verenigde Staten en Duitsland samen met de industrial metal-pioniers van KMFDM. Ze is als zangeres te horen op zeven cd's van de groep.
Ze bestudeert de theorie van theater aan de Universiteit van Amsterdam en in praktijk aan het Conservatorium van Antwerpen, op het Rotterdams Conservatorium en de Rockacademie Tilburg.

In 2006 nodigt Ferdi Lancee Dorona uit om een bijdrage te leveren aan de cd ‘Sex ’n' Jazz’ van zijn band Gare du Nord, de bekendste lounge jazzband van Nederland, met optredens in binnen- en buitenland. Ze is te horen op bijna alle tracks van dit dubbelplatina album. De samenwerking bevalt van beide kanten: Dorona is sindsdien de frontvrouw van de band. Na ‘Sex ’n' Jazz’ (het best verkochte Nederlandse jazz album ooit) volgen meerdere, succesvolle albums.

"Jazz, impro, punk, pop, soul, als de tekst of de onderliggende gedachte me aanspreekt wil ik het vertolken. Eigenlijk heb ik maar 1 regel: 'In de muziek zijn geen regels, geen grenzen en geen hokjes.' Het gaat alleen om het spelen, het samen spelen." – Dorona Alberti

Te zien

Geen toekomstige voorstellingen gevonden.