Hans Dorrestijn

Cabaret

Hans Dorrestijn

In 1975 nam hij ontslag als leraar en begin mijn carrière als tekstschrijver en cabaretier.

Hans Dorrestijn op 16 juni 1940 in Ede geboren. Zijn vader, actief in het verzet, wordt in 1941 gefusilleerd door de Duitsers. Hij groeide op met zijn stiefvader die hem veel inspiratie opleverde. Hij werkte de kweekschool -PABO- en studeer Nederlands MO in Amsterdam. Daarna werk ik zeven jaar lang als leraar op het Wagenings Lyceum.

In 1975 nam hij ontslag als leraar en begin mijn carrière als tekstschrijver en cabaretier. In de jaren daarna schreef hij teksten voor onder anderen Herman van Veen, Joost Prinsen, Jenny Arean, Adèle Bloemendaal en voor de cabaretgroep Don Quishocking. In de jaren zeventig schreef hij samen met Willem Wilmink ook diverse radio- en televisieprogramma's als Wij en de Wereld, de Panorama Woensdagshow, Stratemaker-op-zeeshow en J.J. de Bom.

Vanaf begin jaren tachtig schrijft Dorrestijn ook vele teksten voor het programma Het Klokhuis, waarvoor hij ook de vieze kok Alberdinck Thijm creëert. Voor de VARA maakt en presenteert hij de televisietalkshow Positief Genieten met Dorrestijn.

Te zien

Geen toekomstige voorstellingen gevonden.