Jakop Ahlbom Company

Theater

Jakop Ahlbom Company

Jakop Ahlbom gelooft in de kracht van verbeelding. Om het publiek onbekende werelden te laten betreden, creëren ze een magisch universum, met een mix van mime, slapstick, dans, muziek, illusionisme en special effects.

In een land waarin zoveel verschillende talen worden gesproken bieden wij een universele taal op het podium: die van beeld en beweging. Wij maken fysiek beeldend theater dat uniek is in zijn soort. Wij geloven in de kracht van verbeelding. Om ons publiek onbekende werelden te laten betreden creëren wij in onze voorstellingen een magisch universum, met een mix van mime, slapstick, dans, muziek, illusionisme en special effects. Wij zijn het meest toegankelijke mimegezelschap van Nederland. Vanuit ons huis in Amsterdam verrassen wij een groot en divers publiek en behoren tot de top van internationaal reizende theatergezelschappen.

"In onze steeds groter wordende wereld is er een nieuw soort nieuwsgierigheid nodig: naar de onbekende ander. Als we minder snel oordelen ontstaat er ruimte voor iedereen. Ik wil dat mijn publiek verder kijkt, ook naar binnen, naar dat wat we in onszelf niet kennen. In mijn voorstellingen creëer ik werelden waarin onze onbewuste angsten, driften en verlangens een plek krijgen. Ik verbuig de werkelijkheid en geef ruimte aan de fantasie."

Jakop Ahlbom