25-09-2023

Dominic Seldis komt naar De Meern

We spraken Henk van Twillert zijn Double Bass partner

Dominic Seldis komt naar De Meern

Meestercontrabassist Dominic Seldis brengt samen met Henk van Twillert een heerlijke avond vol muziek en humor.
Wij vroegen Henk ons wat meer te vertellen over deze unieke samenwerking. 

Contrabassist Dominic Seldis is een ware meester in zijn vak. Met zijn verbluffende technische vaardigheden en natuurlijke muzikaliteit laat hij de contrabas op een manier klinken als nooit tevoren.

Samen met Henk van Twillert heeft Dominic het programma DOUBLE Bass! al meerdere keren succesvol uitgevoerd voor enthousiaste volle zalen. De avond wordt gepresenteerd door Dominic en Henk, belooft een rijke verzameling composities en arrangementen voor contrabas/baritonsax. Het repertoire omvat een breed scala aan genres, van klassiek tot jazz en tango, van Albinoni tot Louis Armstrong.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen en hoe is de samenwerking tussen jullie ontstaan voor deze muzikale voorstelling?
Henk van Twillert:  "In 1993 startte ik een nieuw project ‘Piazzolla” met violist Sonja van Beek en het Salzburg Chamber Soloists Quintet. Dominic Seldis speelde daarin de contrabas en zo hebben wij elkaar ontmoet. De start was gegeven. Dominic woonde toen nog in Engeland, en ik in Amsterdam. Sindsdien hebben we veel projecten gedaan, welke door ons op verschillende manieren zijn ingevuld. Inmiddels is Dominic in Nederland woonachtig en heb ik mijn domicilie in Portugal. Het voelt als vanouds om samen op het podium te staan, en ook nu weer met een première: 'Double Bass’. Het is weer duidelijk: ‘Music makes friends’."

 

10289
10289

Wat kan het publiek verwachten bij DOUBLE Bass! ?
Henk: “Om alvast een korte indruk te geven: Tango's van Astor Piazzolla, de onvergetelijke Air van Bach en ons lijflied What a Wonderful World zullen o.m. op het programma staan. Samengesteld door onze ‘huisarrangeur’ Hristo Goleminov”

“Het idee van Double Bass is uniek, zowel qua klank, programma en ons persoonlijke ‘DNA’. Niettemin hebben we voor sommige concerten ons programma uitgebreid met verschillende nummers, zoals Piazzolla’s Libertango, met een vleugel erbij, die ons in ritme en klank zal ondersteunen.”

Koop de laatste tickets nu!
10290
10290
Geen toekomstige voorstellingen gevonden.