26-09-2023

Even voorstellen… Productiehuis Meer Opslag

Speelt 'Mee met de Dierenambulance' naar het boek van Bibi Dumon Tak

Even voorstellen… Productiehuis Meer Opslag

Op Dierendag neemt Productiehuis Meer Opslag je mee met de dierenambulance. Acteurs Peter Boven en Maria Marbus stellen zich aan je voor.

De nieuwste cabaretier ontdekken? Met je kinderen naar een nieuw gezelschap? Onder de titel ‘Nieuwe Namen’ presenteren we ze allemaal aan je.

In de voorstelling Mee met de dierenambulance spelen Wesley en Inaya een toneelstuk over de avonturen die ze meemaken als vrijwilliger bij de dierenambulance. Een zwaan die op de snelweg landt. Een kat hoog in een boom. Een schildpad die met gevaar voor eigen leven over de trambaan zwerft. Laten we die dieren aan hun lot over? Natuurlijk niet! Zelfs als op een dag een familie hamsters ontsnapt gaan Inaya en Wesley er achteraan om ze te redden! 
De rol van Wesley wordt gespeeld door acteur en theatermaker Peter Boven. Maria Marbus speelt de rol van Inaya. Ze stellen zichzelf aan je voor.

“Hoi! Ik ben Peter. Ik ben 29 jaar, ik woon in Amsterdam en mijn lievelingsdieren zijn katten en stokstaartjes.”

“Ik ben Maria Marbus en ik ben 27 jaar en kom uit Amsterdam. Ik ben acteur en theatermaker en ben in 2021 afgestudeerd aan de acteursopleiding van Toneelacademie Maastricht. ”

9860
9860
Moon Saris

Wat is jullie ritueel vlak voordat jullie het toneel op gaan?
Peter: “Ik probeer me te ontspannen en in het moment te zijn. Als dat niet lukt, als ik merk dat ik heel zenuwachtig ben, doe ik de bewegingen die horen bij het openen van een parachute. Dat heb ik vroeger geleerd en een paar keer gedaan. Dat helpt omdat ik dan voel dat ik wel eens nóg spannendere dingen heb gedaan dan toneelspelen, en dat dat ook gewoon goed ging.”

Maria: “Meestal ga ik eerst goed kijken naar de ruimte waar ik ga spelen en doe ik een opwarming voor mezelf. Meestal stemoefeningen om met stem warm te maken en te kijken hoe de akoestiek in de ruimte of zaal is. Daarna doe ik nog een fysieke opwarming en neem mijn teksten nog goed door. Daarna vooral mijn focus pakken!”

Welk moment zou je graag nog een keer willen herbeleven?
Maria: “Dit kan ik niet kiezen… Gelukkig zijn het er heel veel! Ik denk dat ik heel graag de tour van mijn voorstelling Flying High die ik maakte met Eva van Kleef tijdens de tour van het Debuut van Via Rudolphi nog eens zou willen beleven. "

9861
9861
Foto: Moon Saris

Welk moment binnen jullie carrière willen jullie graag vergeten?
Peter: “Ik probeerde mezelf tijdens een voorstelling een keer op te peppen door een ademhalingsoefening te doen. Dat deed ik een beetje te fanatiek. Toen ik opstond en naar het voortoneel liep werd ik zo duizelig dat ik even flauwviel, zonder te vallen. Ik werd wakker, keek naar het publiek, wist meteen dat ik tekst had maar ik had geen idee meer waar we waren in het stuk.”

Maria: “De hele Corona-periode viel samen met mijn afstuderen en dat vond ik erg zwaar. Ik had bijvoorbeeld voor het eerst een solo gemaakt en moest die spelen voor 3 docenten met een mondkapje op en voor een livestream. Na het spelen van die solo voelde ik me zo eenzaam en alsof wat ik net had gedaan bijna niet bestaan had. Toen besefte ik weer opnieuw hoe erg je publiek nodig hebt als acteur en theatermaker, zonder publiek bestaat je werk niet. Dus hoewel het een nare ervaring was, was het tegelijkertijd ook een besef moment hoe erg ik verlangde naar spelen voor publiek. Wat nu gelukkig weer kan!”

9874
9874
Illustratie: Martijn van der Linden
Geen toekomstige voorstellingen gevonden.