19-06-2023

Het NUT heeft een jubileum en dat vieren wij

Tiende zomervoorstelling NUT

Het NUT heeft een jubileum en dat vieren wij

Sommige vrienden kennen elkaar vanaf de kleuterklas, sommige al vanaf de luiers: onze vrienden van het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) stonden al in Podium Hoge Woerd toen het nog geen podium was. Zo ver gaan wij nou terug. En dit jaar vieren ze een jubileum, de tiende (!) zomervoorstelling klopt namelijk aan de deur! 

Wie is het NUT?

Het in 2013 opgerichte theatergezelschap geeft de bezoeker een voorstelling ‘’niet om naar te kijken, maar een aanleiding om met elkaar te praten’’. Artistiek directeur Greg Nottrot heeft zich samen met het NUT verbonden aan Leidsche Rijn. Aan het Berlijnplein werkt, repeteert en host het NUT meerdere voorstellingen waarbij ze ieder jaar met een fonkelnieuw thema werken. Zo gingen ze samen met de bezoekers op zoek naar de toekomst van het werk (2021), de toekomst van God (2022), de toekomst van geld (2023). In 2024 is het thema de toekomst van de dood, waarbij ze aftrappen met de prachtige familievoorstelling Oma Eindbaas. 

Waar het begon - Geheim (2015) 
De zomervoorstelling verloopt volgens de vaste traditie van rijen lange picknicktafels, een driegangendiner om je vingers bij af te likken en natuurlijk theater. In 2015 speelde het NUT de zomervoorstelling ‘’Geheim’’ op het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd. Hier onderzochten Greg en zijn partner Floor Leene een lang verborgen geheim van Floors oma. Samen met de bezoekers werd een geheime maaltijd gegeten, werden er geheimen in de grond gestopt en werd natuurlijk de raadselachtige zoektocht in het Nederland van de jaren ’20 ontrafeld. 

Wie is het NUT?
Wie is het NUT?
Foto: Bart Broeze

De tiende zomervoorstelling: Goed goud geld 
We spoelen vooruit naar deze zomer: de wereld is ongelijk verdeeld. Er is een te veel aan kapitaal en toch hebben sommige mensen niets. Greg Nottrot heeft een plan. Jij eet driegangen en kijkt naar theater, terwijl Greg zijn slaatje slaat. Goed goud geld werd vol lof ontvangen op Oerol en kreeg onder andere vier sterren van het NRC. 

 

Op locatie: Berlijnplein

De voorstelling vindt plaats op het grasveld naast het Berlijnplein.

Adres: Berlijnplein 520, 3541 CN, Utrecht

Meer info over de voorstelling
10152
10152
Foto: Nichon Glerum