Viggo Waas

Cabaret

Viggo Waas

Viggo Waas is een Nederlands cabaretier, acteur, televisieprogrammamaker en schrijver.

Eind jaren tachtig richtte hij samen met Joep van Deudekom en Peter Heerschop cabaretgroep NUHR op, waar later ook Eddie B. Wahr vaste kracht werd. Ze toerden 30 jaar lang met veel succes door Nederland en sloten in maart 2018 hun succesvolle gezamenlijke carrière af met de voorstelling Alle 30 NUHR.

Viggo schreef en maakte twee theaterprogramma’s zonder NUHR: ‘Verbruid’ (2008/2009), waarmee hij met band op tour ging, en zijn soloprogramma ‘Cruijff en Pipo’ (2016). Daarnaast speelde hij in diverse theaterstukken bij het NNT en het Zuidelijk toneel, waaronder ‘Wachten op Godot‘De Driestuiversopera’ en ‘To be or not to be’.

Onder het grote publiek is Viggo bekend geworden door zijn wekelijkse optredens in het VARA-programma ‘Kopspijkers’. Viggo speelde daarnaast in diverse films en series. Hij bracht twee CD’s uit: ‘Verbruid’ en ‘Viggo zingt over’. Viggo schreef ook één jeugdboek: ‘Een tas vol linkerschoenen’ en de verhalenbundel ‘Viggo drijft over’. Bovendien is hij al jaren de Meestervoorspeller in het radioprogramma ‘Evers Staat Op’ van Edwin Evers bij Radio 538.