Dans

Illusionary Rockaz Company / Duda Paiva Company

DansDonderdag: Avatara

Language No Problem
Tickets Over de maker(s)
Avatara

In een optimistische en krachtige voorstelling waarin dans en poppenspel versmelten, onderzoeken Shailesh en Duda het spanningsveld tussen mensen en goden.

Meesterpoppenspeler Duda Paiva en de bejubelde choreograaf Shailesh Bahoran brengen werelden samen. Ga mee op een meeslepende reis langs indrukwekkende vergezichten van de Braziliaanse en Indiase cultuur en ontmoet reisgenoten, die zowel mens als god zijn.

Blazen goden mensen het leven in of is het de mens, die goden creëert? Welke invloed hebben botsingen in het verleden op de wijze waarop wij naar de goden kijken?
De zoektocht naar antwoorden wordt een interessante spiegeling tussen de kunstmatige menselijkheid van poppen en de gecreëerde mechanische beweging van de danstaal popping.

Shailesh en Duda refereren in Avatāra aan de anime en comics cultuur, vol superhelden en bovennatuurlijke krachten. In zowel de Braziliaanse als Indiase religieuze cultuur is er een voorname plek weggelegd voor halfgoden, natuurgoden en indrukwekkende avonturen, die niet zouden misstaan in epische verhalen van bijvoorbeeld Masashi Kishimoto (Naruto), Marvel of Tolkien.

Tickets en tijden

Datum do 17 november Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00
Tickets
Datum do 17 november - Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00

DansDonderdag

Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag. Voorafgaand aan de voorstelling is er een speciale inleiding. Dit seizoen worden de inleidingen verzorgt door dramaturg, regisseur en adviseur Vincent Wijlhuizen. 
De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Over Vincent Wijlhuizen
Vincent Wijlhuizen studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sinds die tijd werkt hij als dramaturg, regisseur en adviseur aan dans, theater, cabaret en opera. Op dit moment is hij ook nog artistiek directeur van What You See Festival in Utrecht. Door de inleidingen hoopt Vincent dat je met een nieuwe bril naar de verschillende voorstellingen gaat kijken en misschien ook wel naar de wereld om je heen.

Meer DansDonderdag
DansDonderdag
DansDonderdag

Over Illusionary Rockaz Company

IRC is het nieuwe gezelschap rondom choreograaf Shailesh Bahoran, gevestigd op het Berlijnplein in Leidsche Rijn. In korte tijd wist Bahoran naam te maken met spraakmakende producties als ‘IGNITE’, ‘AGHORI’ en ‘REDO’. Zijn werk leverde hem de afgelopen seizoenen veel lof en erkenning op. Zo werd zijn voorstelling ‘IGNITE’ genomineerd voor de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansproductie 2017’ en won Shailesh de Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2017. Danser Redouan Ait Chitt won de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansprestatie 2019’ voor REDO waarvoor Shailesh de choreografie maakte. De Nederlandse pers roemt Shailesh als hiphopvernieuwer en ziet hem als rijzende ster aan het Nederlandse dansfirmament.

Meer over Illusionary Rockaz Company

Over Duda Paiva Company

Duda Paiva Company maakt voorstellingen waarin dans en poppen centraal staan. Associatieve, verhalende voorstellingen, meestal zonder tekst, die worden gespeeld in theaters, op festivals, binnen- en buitenlocaties, in Nederland en internationaal. Voorstellingen waarin mensen met verschillende achtergronden, leeftijden en voorkeuren zich kunnen herkennen.

Hun thuishaven is Amersfoort. In de Laswerkplaats ontwikkelen wij onze projecten en zijn de eerste toonmomenten. In de stad werken ze samen met stedelijke culturele organisaties en makers. In Nederland maar ook internationaal, is het de ambitie van Duda Paiva Company om het werken met dans en poppen breed in te zetten als volwaardig, theatraal instrument, discipline overstijgend, niet gebonden aan grenzen of passend binnen hokjes. 

Meer over Duda Paiva Company

Credits

Website: www.dudapaiva.com

 

Website: www.ircompany.nl