Dans

Illusionary Rockaz Company / Duda Paiva Company

Dansdonderdag: Avatara

Language No Problem
Geweest Over de maker(s)
Avatara

In een optimistische en krachtige voorstelling waarin dans en poppenspel versmelten, onderzoeken Shailesh en Duda het spanningsveld tussen mensen en goden.

Meesterpoppenspeler Duda Paiva en de bejubelde choreograaf Shailesh Bahoran brengen werelden samen. Ga mee op een meeslepende reis langs indrukwekkende vergezichten van de Braziliaanse en Indiase cultuur en ontmoet reisgenoten, die zowel mens als god zijn.

Blazen goden mensen het leven in of is het de mens, die goden creëert? Welke invloed hebben botsingen in het verleden op de wijze waarop wij naar de goden kijken?
De zoektocht naar antwoorden wordt een interessante spiegeling tussen de kunstmatige menselijkheid van poppen en de gecreëerde mechanische beweging van de danstaal popping.

Shailesh en Duda refereren in Avatāra aan de anime en comics cultuur, vol superhelden en bovennatuurlijke krachten. In zowel de Braziliaanse als Indiase religieuze cultuur is er een voorname plek weggelegd voor halfgoden, natuurgoden en indrukwekkende avonturen, die niet zouden misstaan in epische verhalen van bijvoorbeeld Masashi Kishimoto (Naruto), Marvel of Tolkien.

DansDonderdag

Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag. Voorafgaand aan de voorstelling is er een speciale inleiding. Deze donderdagavond wordt de inleiding verzorgd door onze programmeur Marjan van Huystee. 
De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Meer DansDonderdag
DansDonderdag
DansDonderdag

Quotes

"Ik heb eigenlijk niets dan lovende woorden voor Avatara. Ik was al gelijk bevangen door het idee van een combinatie tussen dans en poppenspel. Deze bovennatuurlijke ervaring is echt een must-see."

Antoine van Dongen van Schuurjongeren

"Jezelf mooier en beter maken – wat betekent dat eigenlijk? Waarom doe je dat? Het klinkt zo wellicht heel letterlijk, maar dat is het niet. Dat is te danken aan ieders individuele expressieve kwaliteiten en aan de poppen van Duda Paiva en Cat Smits, die altijd iets heel dubbels houden"

Wendy Lubberding

Credits

Website: www.dudapaiva.com

 

Website: www.ircompany.nl