10-10-2022

Repetities Avatara in volle gang

We namen een kijkje in de repetitiezaal van Illusionary Rockaz Company en Duda Paiva Company

Repetities Avatara in volle gang

Afgelopen week namen we een kijkje in de repetitiestudio van Illusionary Rockaz Company aan het Hof van Monaco in Leidsche Rijn. Samen met Duda Paiva Company maken ze de voorstelling 'Avatara'.

Sinds een jaar is IRC gevestigd in Leidsche Rijn, aan het Hof van Monaco. Tijd om op bezoek te gaan en hun nieuwe repetitieruimte te zien. En wat is nu een beter moment dan tijdens een repetitie van hun nieuwste voorstelling ‘Avatara’, samen met Duda Paiva Company. 

De repetities zitten er al bijna op en dus is het een goed moment voor een doorloop: de hele voorstelling in één keer achter elkaar spelen zonder stoppen. In de studio is het decor nog niet compleet en is er nog geen theaterlicht, maar de dans zit al ver in elkaar. 
Tijdens de montage week in Podium Hoge Woerd komen alle elementen bij elkaar tot één complete theatervoorstelling. En die voorstelling zie je in onze theaterzaal tijdens DansDonderdag op do 17 november. 

Avatara

In een optimistische en krachtige voorstelling waarin dans en poppenspel versmelten, onderzoeken meesterpoppenspeler Duda Paiva en de bejubelde choreograaf Shailesh Bahoran het spanningsveld tussen mensen en goden. 

Blazen goden mensen het leven in of is het de mens, die goden creëert? Welke invloed hebben botsingen in het verleden op de wijze waarop wij naar de goden kijken? De zoektocht naar antwoorden wordt een interessante spiegeling tussen de kunstmatige menselijkheid van poppen en de gecreëerde mechanische beweging van de danstaal popping.

Naar de voorstelling

Neem een kijkje bij de repetities: