Muziek

8955

Gepassioneerd bandoneonist die je betovert met de Argentijnse tango.

Carel, geboren in 1958 te Waalre, was acht jaar oud toen hij begon met piano spelen. Hij ontdekte de muziek als zijn grootste passie en inspiratiebron.

Begin jaren 80 ontdekte Carel de bandoneón: het geluid raakte hem tot diep in zijn hart. Vanaf dat moment wist hij zonder twijfel dat hij bandoneonist wilde worden.
Carel werd door Astor Piazzolla gevraagd als bandoneonsolist voor diens Broadway-tangomusical Tango Apasionado in New York. Ook werd hij samen met zijn Sexteto Canyengue door Osvaldo Pugliese uitgenodigd om naar Argentinië te komen.

Op 2 februari 2002 maakte zijn carrière een grote sprong voorwaarts. Carel speelde ‘Adiós Nonino’ op het Nederlandse koninklijk huwelijk van ZKH Prins Willem-Alexander en de Argentijnse Máxima Zorreguieta (nu ZKH Koning en Koningin van Nederland).
Carels concerten zijn sindsdien erg populair. Met meer dan 60 eigen composities is Carel ook een gevestigde naam voor tango en Zuid-Amerikaanse muziek. Van solostukken voor bandoneón of piano tot volledige orkestpartituren, alles is mogelijk in zijn creatieve geest.