Jan Beuving

Cabaret

Jan Beuving

Wiskundige, tekstschrijver en cabaretier.

Jan Beuving (1982) voltooide een bachelor wiskunde en een master wetenschapsgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Daarna ging hij studeren aan de Koningstheateracademie in Den Bosch, waar hij eind 2010 afstudeerde als liedtekstschrijver.

Sinds zijn afstuderen is hij gevestigd als tekstschrijver en cabaretier. Hij schrijft teksten voor theaterprogramma’s van Angela Groothuizen en Karin Bloemen en voor programma’s als het Klokhuis. Ook heeft hij een taalrubriek op NPO Radio 1.

Jan Beuving heeft al vele prijzen op zijn naam staan. Samen met Angela Groothuizen en Nico Brandsen won hij de Annie M.G. Schmidtprijs 2012. Hij won voor het lied ‘Optellen van breuken’ samen met Akwasi de Willem Wilminkprijs 2017. Ook won hij de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met het meest veelbelovende toekomstperspectief, voor het programma ‘Raaklijn’. In 2019 won Jan, samen met Tom Dicke (compositie) en Patrick Nederkoorn (uitvoering) opnieuw de Annie M.G. Schmidtprijs, nu voor het lied ‘Die Geur’, uit hun voorstelling ‘Leuker kunnen we het niet maken’, over de Belastingdienst.