Lloydscompany

Dans

Lloydscompany

Lloydscompany verbindt hiphop en theater: ze maken dansvoorstellingen en begeleiden de volgende generatie makers.

Rotterdamse hiphop en Lloyd Marengo zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Na jaren als danser, choreograaf en coach te hebben gewerkt werd het in 2019 tijd voor zijn eigen Company.

Lloyd heeft de opmerkelijke gave om de krachtige en snelle danstaal van b-boys te transformeren tot een uiterst beheerste en kwetsbare danstheatervorm. Als doorgewinterde b-boy en popper, experimenteert Lloyd met deze stijlen met een opvallende hang naar precisie en beheersing. Hij ontleedt de breakdance zonder dat het kunstmatig wordt, met kracht en intimiteit als resultaat.

Als kleine jongen komt Lloyd begin jaren tachtig in aanraking met breakdance. In 2002 was Lloyd medeoprichter van het Hiphophuis. Vanaf 1999 verbreedde Marengo zijn danshorizon en danste hij bij het Scapino Ballet en Conny Jansen. In 2004 kreeg Lloyd voor het eerst de kans om zijn talent als choreograaf te laten zien met de voorstelling ‘French Connection’. Hierna maakte hij samen met Don’t Hit Mama twee voorstellingen met b-boys die tot de wereldtop behoren: het duet ‘Tag’ en ‘Father Father’. Daarna volgden de voorstellingen ‘Loud!’, ‘Mind Ur Step’ (met Nabil Ouelhadj en Kader Attou) en was Lloyd in 2019 choreograaf van ‘B-Boy’ bij Maas theater en dans.