24-05-2023

Gloednieuw theaterseizoen

Wat komt eraan in het seizoen '23/'24?

Gloednieuw theaterseizoen

Tickets voor het volledige programma van komend theaterseizoen zijn nu te bestellen!

Komend theaterseizoen zit vol cabaret, jeugdtheater, muziek- en muziektheater, theater, dans en circus. Nieuw bij ons zijn de Podium Parels waarbij we het seizoen aftrappen met de grote favorieten van afgelopen seizoen. Voorstellingen die bomvolle zalen trokken, lovende recensies kregen én die je gezien moet hebben, keren eenmalig terug in onze zaal. 
Binnen de programmalijn ISSUES is er ook een nieuwe toevoeging: naast theatervoorstellingen bieden we in samenwerking met Studium Generale lezingen aan, waarbij wetenschappers van de Universiteit Utrecht dieper ingaan op een maatschappelijk thema.
Daarnaast keren de programmalijnen DansDonderdag en Nieuwe Namen ook dit seizoen terug. 

Behalve nieuwe namen staan er ook bekende cabaretiers op het programma, zoals Lisa Ostermann, Rundfunk, Ton Kas, Dolf Jansen en Lebbis. De theaterzaal wordt op z’n kop gezet met de muziekprogramma’s van Tim Knol en Van Dik Hout. Ook andere muzikale kanten worden belicht door Holland Baroque, Tangarine en Peter van Rooijen. Indrukwekkend theater komt van Theater Oostpool met Lieve Vrienden, Familie, Genodigden, De Theatertroep met Wie de fuck is Alice en het Nieuw Utrechts Toneel gaat glimmend het nieuwe jaar in met 12 Goede voornemens.
Voor het hele gezin is er komend jaar jeugdtheater op zondagen, in de vakanties en in september tijdens het Prentenboekjesfestival. Met het gezin zie je bijvoorbeeld Coco kan het 2+ van Marianne van Houten, Doe eens lief 2+ van Maas theater en dans en Een kleine anatomie 4+ van De Dansers.

Podium Parels

Het nieuwe theaterseizoen start bij ons met de grote favorieten van afgelopen seizoen. Voorstellingen die bomvolle zalen trokken, lovende recensies kregen én die je gezien moet hebben. En het is nu of nooit: deze voorstellingen zijn nog eenmalig terug in het theater. Programmeur Marjan van Huystee heeft een selectie gemaakt uit de parels van afgelopen theaterjaar.

Meer Podium Parels
Podium Parels
Podium Parels

ISSUES - Theater & Talks

Podium Hoge Woerd is bij uitstek een plek om dieper in te gaan op actuele maatschappelijke thema’s. Onder de titel ‘ISSUES’ bundelen we theatervoorstellingen én talks. Nieuw zijn dit theaterseizoen de lezingen in samenwerking met Studium Generale, waarbij wetenschappers van de Universiteit Utrecht je meenemen in een viertal actuele onderwerpen.
Stuk voor stuk zijn het avonden die je aan het denken zetten, je nieuwe perspectieven bieden, maar er vooral voor zorgen dat je erover in gesprek gaat. En dat gesprek moedigt het theater graag aan.

Meer ISSUES - Theater & Talks
ISSUES - Theater & Talks
ISSUES - Theater & Talks

Nieuwe Namen

De nieuwste cabaretier ontdekken? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel ‘Nieuwe Namen’ presenteert Podium Hoge Woerd ze aan je. 

Als theater bieden ze graag beginnende theatermakers een podium om vlieguren te maken en het leukste publiek van Utrecht te leren kennen. Als bezoeker zie je daardoor veelbelovende theatermakers, die wellicht over enkele jaren niet meer weg te denken zijn.

Meer Nieuwe Namen
Nieuwe Namen
Nieuwe Namen

DansDonderdag

Elke maand geniet je van prachtige dans op donderdag. Voorafgaand aan de voorstelling is er een speciale inleiding. De inleidingen vinden plaats in de studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Meer DansDonderdag
DansDonderdag
DansDonderdag