28-01-2022

Het NUT brengt theater in een doos

12 smakelijke wensen in een doos

Het NUT brengt theater in een doos

12 wensen in een doos in plaats van live theater

Twaalf druiven (doce uvas) is een Spaanse traditie op oudejaarsavond.Bij elke klokslag om middernacht wordt een druif gegeten voor geluk in het nieuwe jaar. De voorstelling ´12 Goede voornemens´ van het Nieuw Utrechts Toneel (Het NUT) van 12 tot 16 januari, zou een zinnenprikkelende, warme theateravond worden, geïnspireerd op dit Spaanse gebruik. Helaas moest het door de aanhoudende corona-maatregelen worden geannuleerd. Maar, Het NUT zou Het NUT niet zijn als zij niet een geweldig alternatief zouden bedenken: 12 theatrale wensen in een doos.

Speciale 12-delige doos

Greg: “We hebben onze 12-delige voorstelling in een doos gestopt. Hoe je het pakket uitpakt is aan jou. Je kan elke dag iets openmaken zoals bij een adventskalender. Of je kan het minder regelmatig doen en jezelf telkens trakteren als je het even nodig hebt of er trek in hebt, zoals bij een doosje bonbons. Of je kan alles in je eentje in één keer verorberen, zoals bij een doosje bonbons.”

Naast twaalf wensen zitten er twaalf bijzondere chocoladedruiven en twee vrijkaarten voor een voorstelling in Podium Hoge Woerd in de doos. Eén vrijkaart voor jezelf en één voor een ander. Voor iemand die niet zomaar naar theater gaat. Bijvoorbeeld iemand die het zich niet makkelijk kan veroorloven, of iemand die denkt dat theater niets voor hem/haar/hen is. Met deze tweede vrijkaart help je ons met de gezamenlijke missie van het NUT en Podium Hoge Woerd: theater voor iedereen!

Bestel deze speciale doos en geniet van elke 12 delen én een voorstelling bij Podium Hoge Woerd.

Bestel de doos
Speciale 12-delige doos
Speciale 12-delige doos

Over Het NUT

Het NUT is het meest gastvrije theatergezelschap van Nederland. Greg: “We maken theater over de strijd tussen toekomst en verleden. Theater is niet om naar te kijken, het is een aanleiding om met elkaar te praten. Ons theater brengt beweging in wat vast zit en biedt houvast wanneer alles in beweging is.”

Meer over het NUT

Credits

Concept, samenstelling en regie: Greg Nottrot en Mariëlla van Apeldoorn
Makers: Mariëlla van Apeldoorn, Dagmar Ketelaers, Floor Leene, Greg Nottrot, Marcel Osterop, Ivo Schot en Cedric Vermue

Meer over Het NUT

Audiotijdscapsule: SUN City
Campagnebeeld: Buurmen