05-07-2024

Onze muzikale aanraders

Avonden gevuld met betoverende klanken.

Onze muzikale aanraders

5 muzikale aanraders die je zeker niet wilt missen.

Laat je betoveren door de magische harpklanken van Lavinia Meijers, dans mee met de funky grooves van Eric Vloeimans, duik in het theatrale concert van Flip Noorman en zing uit volle borst mee met Ramses Shaffy, waar Charl Delemarre een eerbetoon aan geeft. Of je nu een doorgewinterde muziekliefhebber bent of op zoek bent naar een bijzondere avond uit, deze aanbevelingen zullen je een fijne avond bezorgen. Ontdek welke voorstellingen je absoluut op je agenda moet zetten.

 
Bekijk het hele muzikale theaterseizoen '24 / '25

Tip #1 Beatrice zingt Brel

Za 15 maart 2025 20:00 | Beatrice van der Poel

De intense manier waarop hij zijn chansons de zaal in spuugde en zijn persoonlijke pijn op het podium voor het voetlicht bracht is ongeëvenaard.

Zangeres Beatrice van der Poel trekt de stoute schoenen aan om de prachtige Franstalige Brel chansons in het Nederlands te vertolken. Ze schuwt het experiment niet en combineert pop, jazz en soul met het Nederlandstalige lied. Met haar lapsteel-gitaar op haar schoot zingt ze de polder-blues zo bedwelmend dat ze je bij de keel grijpt en niet meer los laat.

Ontroerende teksten, maar ook lyrisch en recht voor z’n raap, vol scherpe melancholie. Beatrice heeft een warme sensuele stem en een vanzelfsprekende dictie. - NRC

Dit wil ik zien
Tip #1 Beatrice zingt Brel
Tip #1 Beatrice zingt Brel

Tip #2 Charl zingt Shaffy

Za 22 februari 2025 20:00 |Charl Delemarre

Singer-songwriter Charl Delemarre brengt een eerbetoon aan de legendarische Nederlandse componist, liedjesschrijver en acteur Ramses Shaffy.

Ramses Shaffy behoeft voor velen geen nadere introductie; zijn iconische nummers zoals Laat MeSammy en Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk En Bewonder zijn in het collectieve geheugen gegrift. Charl Delemarre geeft op bijzondere wijze invulling aan Shaffy’s werk. Charl is bekroond met verschillende prijzen, waaronder de ‘Grote Prijs van Nederland’, hij staat bekend om zijn gepassioneerde en persoonlijke muziek.

Samen met een band van graag geziene gasten uit de muziekindustrie zorgt Charl voor een onvergetelijke avond.

Hier wil ik bij zijn
Tip #2 Charl zingt Shaffy
Tip #2 Charl zingt Shaffy

Tip #3 Animal Farm

Vrijdag 29 nov 2024 20:00 |Flip Noorman

Noormans briljante en compromisloze eigen stijl komt tot leven in Animal Farm: een energiek, confronterend theatraal concert.

Flip Noorman staat bekend om zijn rauwe stemgeluid en eigenzinnige voorstellingen. In de voorstelling Animal Farm gebruikt hij het legendarische, gelijknamige boek van George Orwell. Boerderijdieren die in opstand komen, tegen hun menselijke boer. In de hoop voor een gelijke wereld tussen mens en dier. 

Deze show biedt een kritische kijk op de maatschappij, want zoals Noorman zegt: "some animals are more equal than others".

Dit wil ik niet missen
Tip #3 Animal Farm
Tip #3 Animal Farm

Tip #4 Animalia Paradoxa

Zaterdag 9 nov 2024 20:00 | Duda Paiva en harpiste Lavinia Meijer 

Lavinia laat je in de huid kuipen van de Zweedse wetenschapper Carl Linnaeus. Linnaeus is de grondlegger van de methoden waarop we vandaag de dag alles in wetenschappelijke ‘hokjes’ plaatsen: mineralen, planten en dieren. Behalve de ‘Animalia Paradoxa': magische wezens die zich niet laten indelen.

Verwacht een avond gevuld met Meijers betoverende harpklanken en muziek van componisten als Philip Glass en haarzelf.

Lavinia Meijer is één van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in New York wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika.

Dit wil ik zien
Tip #4 Animalia Paradoxa
Tip #4 Animalia Paradoxa

Tip #5 Eric Vloeimans

Vrij 22 nov 2024 20:00 | Eric Vloeimans & band HOTSPOT!

In de nieuwe band van Eric Vloeimans - HOTSPOT! - smelten invloeden uit jazz, pop en wereldmuziek samen tot een eigenzinnig geheel.

Eric Vloeimans is zonder twijfel een van de meest invloedrijke musici van Nederland. Een improviserende trompettist en componist, die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Vloeimans studeerde aan het Rotterdams Conservatorium; aanvankelijk klassiek trompet, later op de jazzopleiding. In de Verenigde Staten volgde hij lessen bij Donald Byrd. 

Is het poppy, jazzy, of funky? Het is alles door elkaar. Vloeimans’ Horn Of Plenty waarin alles mogelijk is. Dansbare, funky grooves.

Hier wil ik naar toe
Tip #5 Eric Vloeimans
Tip #5 Eric Vloeimans