19-08-2022

Programma Leidsche Rijn Festival bekend

Op zondag 28 augustus verandert Castellum weer in een festivalterrein voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

Programma Leidsche Rijn Festival bekend

Cultuur19, organisator van het Leidsche Rijn Festival, heeft de eerste programmaonderdelen bekendgemaakt.

Op zondag 28 augustus vindt het Leidsche Rijn Festival weer plaats in Castellum Hoge Woerd. Gedurende de dag zijn er van 10.00 tot 17.00 uur tal van theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops te vinden voor kinderen van 2 tot 12 jaar. De ondertitel van deze editie is Uitvogelen! en staat voor het volgen van je nieuwsgierigheid, het zoeken naar nieuwe werelden en een positieve blik op de toekomst. Het festival is gratis toegankelijk.

Bekijk het hele programma

Buitenpodium

Op het buitenpodium kan het publiek dit jaar genieten van muziek uit diverse werelddelen. Izaline Calister en Thijs Borsten brengen een programma met diverse liedjes uit Curaçao, Aruba en Bonaire. Eveneens op het buitenpodium is de voorstelling ‘Bliep Bliep’ (5+) van TG Dender te vinden, een hilarische cartoontheatervoorstelling over een man met zijn overactieve robot. 

Afsluiter op het buitenpodium is 4Beat die met de voorstelling ‘Knallen!’ (6+) het festival gegarandeerd tot een swingend einde brengt.

Buitenpodium
Buitenpodium
Foto: Lucas van Merwijk

Theaterzaal

In de theaterzaal is voor de allerkleinsten de voorstelling ‘Alles leuk en aardig’ (2+) van Malou van Sluis te zien, naar het prentenboek Driehoek van Mac Barnett & Jon Klassen. In de voorstelling ‘Thuis!’ (2+) van Mime Wave gaat Anastasiia met haar hondje Djonnik op zoek naar een nieuw huis. Onderweg komen ze de meest uiteenlopende huizen van dieren tegen. Een betoverende voorstelling met illustraties die op magische wijze tot leven komen. 

Theaterzaal
Theaterzaal
Foto: Lucas van Merwijk

Workshops

Wie zelf graag aan de slag gaat, kan aanschuiven bij een van de vele workshops en zo bijvoorbeeld de houtkunstenaar in zichzelf ontdekken. Tijdens ‘In Je Makie’ het zomerse kinderkunstlab van Cultuur19 (16-19 aug in de CultuurCampus) maken de jonge deelnemers hun eigen kunstwerk van hout. Tijdens het Leidsche Rijn Festival is het eindresultaat te bewonderen en mag het publiek samen met houtkunstenaars Helweg en La Cruz ook zelf aan de slag in de werkplaats (6+).  

Workshops
Workshops

Benieuwd naar het hele programma?

Het volledige programma, inclusief blokkenschema en plattegrond is te vinden op www.leidscherijnfestival.nl.

Naar het programma