26-09-2022

Theater Kikker is 50 en trakteert

Theatrale happening met 50 uur non-stop programma en playgrounds in de stad

Theater Kikker is 50 en trakteert

Theater Kikker is 50 en dat verdient een feest!

Ons andere theater is jarig en trakteert op een feest voor publiek, makers en voor iedereen uit de gehele stad die Theater Kikker nog niet zo goed kent. 
Van zaterdag 1 t/m zondag 9 oktober 2022 wordt Utrecht getrakteerd op theatrale explosies, pop-up performances, out of the box werk en epische dj’s. Het wordt een week feest met een tikkie nostalgie, een flinke dosis hier en nu, en een vette portie toekomst. Want meebewegen en experimenteren is waar Theater Kikker goed in is en houdt het Utrechtse theater al 50 jaar jong en relevant.

Bekijk het programma

Playgrounds, ook bij Podium Hoge Woerd

Theater Kikker gaat van 1 t/m 9 oktober buiten spelen en roept drie ‘playgrounds’ in het leven. In drie KikkerKontainers, op het Janskerkhof, Stadhuisplein en voor het Castellum op het Hoge Woerdplein, wordt gespeeld voor jou. Je kan de playgrounds bezoeken of er per ongeluk tegenaan lopen. Verrassende ontmoetingen worden het zeker. KikkerKontainers zijn gratis te bezoeken. 

Op ons voorplein zie je in de KikkerKontainer twee exposities: 
Tweetakt presenteert van za 1 t/m di 4 oktober de installatie RHYTHM OF RULES AND IRREGULARITIES van VAKKI, een kinetische installatie over het proces van non-stop beweging en het creëren van andere werelden. 
Van do 6 t/m za 9 oktober zie je de installatie LANDSCHAP van Jef Van gestel, een beeldende installatie bestaande uit een berg gouden glitters en ventilatoren.  

Meer info over de KikkerKontainer
Playgrounds, ook bij Podium Hoge Woerd
Playgrounds, ook bij Podium Hoge Woerd

50 uur non-stop theater

Het feest wordt afgesloten met een spetterende finale in en om Theater Kikker: 50 uur non-stop theater van vrijdag 7 t/m zondag 9 oktober, waarin verleden, heden en toekomst aan bod komen. 

50 uur Kikker is verdeeld in verschillende tijdslots. Zo kan iedereen dit feestje meevieren. 
Na een knallende opening op vrijdagavond 19.00u bij de KikkerKontainer op het Stadhuisplein is de vrijdagavond voor de dialoog over de toekomst van theater tijdens What The Future.

Op zaterdagochtend staat de jeugd centraal, het publiek van de toekomst, met o.a. Het NUT en Het Filiaal theatermakers. Zaterdagmiddag beleef je in het tijdslot Theater till you Drop de ultieme theatermix van bekende namen en nieuw talent in alle uithoeken van het theater met onder meer De Theatertroep, Club Gewalt, ’t Barre Land en dansgezelschap SHIFFT. 
Als de avond valt gaat het tempo omhoog in Theater meets KlupKikker en duik je met opzwepende performances van o.a. Connor Schumacher en een duistere vertelling van URLAND de nacht in, waarna er gedanst wordt op de beats van DISKO DISKO. 
Op zondagochtend is er na een theatraal ontbijt tijd voor de theatermakers die al lang verbonden zijn aan Theater Kikker in Back to the Future, zoals Theatergroep Aluin en Bambie, waarna zondagmiddag de laatste uren Fearless Fast Forward in worden gegaan met Club Lam en Compagnie Red, Yellow & Blue.

Bekijk het hele programma
50 uur non-stop theater
50 uur non-stop theater