07-08-2023

Theaterfan? Koop een Podiumpas

Bezoek onbeperkt voorstellingen en concerten met deze nieuwe theaterpas

Theaterfan? Koop een Podiumpas

Zou je het liefst elke avond in onze groene theaterstoelen willen zitten? Elke week je laten verrassen, raken, inspireren, overdonderen en vertederen door de podiumkunsten? Met de Podiumpas kan het!

Na de Museumkaart en Cineville is het met Podiumpas nu ook mogelijk om onbeperkt het theater te bezoeken in heel Nederland. In december 2022 deden Theater Kikker en Podium Hoge Woerd als één van de eerste theaters mee met de herintroductie van de pas (na de pandemie). Als theaters staan we altijd open voor nieuwe ontwikkelingen en zoeken we steeds naar nieuwe mogelijkheden om ons publiek nóg meer theater te bieden. De Podiumpas is een initiatief vanuit de podiumkunstensector en wordt ondersteund door zowel theaters als theatermakers en impresariaten.

Ik wil ook een pas

Hoe werkt het?
De Podiumpas kost €35,- per maand. De pas is maandelijks opzegbaar na 4 maanden, is persoonsgebonden en niet overdraagbaar.  
Met de pas kan je niet alleen alle voorstellingen in ons theater bezoeken, maar ook bij meer dan 46 aangesloten podia verspreid over heel Nederland. En de lijst groeit nog steeds… 
In Utrecht bezoek je met je pas ook Stadschouwburg Utrecht en Theater Kikker. Maar ook Flint in Amersfoort en Theater de Speeldoos in Baarn doen mee. 

Bekijk alle deelnemende theaters
10204
10204

"Met de pas ga ik naar voorstellingen die ik anders niet had uitgekozen." – Pashouder Podiumpas

Reserveren met je Podiumpas
Reserveren voor een voorstelling kan vanaf 30 dagen voor de voorstelling via e-mail (kassa@podiumhogewoerd.nl) of telefoon (030-7210933 – di t/m vr tussen 13.00u en 17.00u). Op vertoon van jouw pas haal je vervolgens je ticket af aan de kassa op de avond van de voorstelling. Je kan natuurlijk ook op de voorstellingsavond langskomen zonder reservering. 
 
Wil je iemand meenemen? Geef dat direct aan bij je reservering, zodat onze kassamedewerker ervoor kan zorgen dat jullie naast elkaar zitten. 

En komt er toch iets tussen? Meld je even af, zodat jouw ticket beschikbaar komt voor iemand anders.

Meer informatie over reserveren
8887
8887
Foto: Han Ernest

Podiumpas: hoe het begon
Hoe zorg je dat mensen vaker en avontuurlijker naar theaters en concertzalen gaan? Met deze vraag werd het idee voor Podiumpas in 2013 geboren. Met Museumkaart en Cineville als inspiratie, startte een aantal podia in 2017 een pilot met Podiumpas in de Randstad. Dat smaakte naar meer en een jaar later werd de pilot uitgebreid naar Overijssel, Zuid-Limburg en Noord-Brabant. 
De resultaten overtroffen de stoutste verwachtingen. Pashouders gingen tot wel zeven keer vaker op pad, namen mensen op sleeptouw en bezochten veelal aanbod waar ze anders nooit naar toe zouden gaan. 
Na de pandemie is het tijd voor een herintroductie, maar dit keer in heel Nederland, waar wij als theaters graag aan deelnemen.

8929
8929
Foto: Han Ernest

"Door Podiumpas ga ik vaker naar voorstellingen. Daardoor doe ik regelmatig nieuwe ontdekkingen." – Pashouder Podiumpas

En hoe zit het met We Are Public?
Met een We Are Public pas krijg je voor €20,- ook onbeperkt toegang tot voorstellingen en concerten, maar alleen tot de voorstellingen die geselecteerd zijn door het platform. De curators van We Are Public maken een scherpe selectie buiten de gebaande paden en met een focus op nieuwe makers. In onze theaterzaal zie je met de pas zo’n 2 à 3 voorstellingen per maand. 
Een voordeel van de We Are Public pas is dat het aanbod groter is dan in theaterzalen en dat je ook films, exposities en festivals met je pas kunt bezoeken. Een meer divers cultuuraanbod dus, maar alleen op een beperkt aantal voorstellingen in onze theaterzaal. 

Meer weten over We Are Public
9336
9336