Michael Zandl

Dans, Circus

Michael Zandl

Een combinatie van fysiek vertellen, illusietheater en objectmanipulatie.

Tijdens zijn studie Landbouwwetenschappen in Wenen zette Michael zijn eerste stappen op het podium en creëerde hij zijn eerste show samen met een hopeloos optimistische groep circusmensen met nauwelijks podiumervaring.

Nadat hij zijn studie had afgerond en de moed had verzameld om een ​​sprong in het diepe te maken, deed hij auditie en werd hij aangenomen bij Codarts Circus Arts in Rotterdam. Zijn afstudeer-act werd bekroond met meerdere prijzen, zoals de Marc Jonkers Prijs, en werd ook uitgenodigd op Young Stage Festival, een van Europa's grootste circusfestivals. Direct na schooltijd had hij de eer om in veel grote gezelschappen te werken, zoals Scapino Ballet Rotterdam.

In 2017 begon hij zijn al lang bestaande ambitie om een ​​solo-optreden te creëren in daden om te zetten. Gewapend met een auto en wat geld, investeerde hij alles in het maken van het stuk JANUS. Dit werk is een combinatie van fysiek vertellen, illusietheater en objectmanipulatie: een uitbeelding van wat hij het liefste doet in circus. ‘JANUS’ bleek een groot succes en toert nog steeds door heel Europa.