Schweigman&

Theater

Schweigman&

Schweigman& daagt de bezoeker op een speelse manier uit om uit zijn comfortzone te komen en zo door te dringen tot een diepere laag.

Theatergezelschap Schweigman& biedt een alternatief op de prestatiemaatschappij. Ze zijn ervan overtuigd dat we meer moeten vertrouwen op de kracht van ons lichaam en de intuïtie. In de verbinding met onszelf en de ander scheppen we ruimte voor de verbeelding en voelen we ons geborgen. 

Schweigman& daagt de bezoeker op een speelse manier uit om uit zijn comfortzone te komen en zo door te dringen tot een diepere laag. Ze stimuleren de verwondering en de kwetsbaarheid, en raken daarmee aan het universele dat ons bindt. De ervaring is voor iedereen anders, maar zoals een journalist ooit schreef: “zelfs de stugste toeschouwer wordt geraakt.” 

Regisseur Boukje Schweigman heeft in de loop der jaren een unieke, ‘fenomenologische’ werkwijze binnen de podiumkunsten ontwikkeld. Deze werkwijze is geworteld in de traditie van de abstracte mime en stelt, net als de fenomenologische stroming binnen de filosofie, de zintuiglijke ervaring centraal.