Jeugd

Duda Paiva Company

Wat speelt er?: Roodkapje in Amazonia 6+

Wat speelt er? - Theater
Tickets Over de maker(s)
Roodkapje in Amazonia 6+

Roodkapje in Amazonia is het spannende vervolg op 'Kinderen van het Verdwenen Woud'.

Yara en Barnabe worden door hun grootmoeder door het bos ingestuurd om wat eten naar een vriend te brengen. Als er noodweer uitbreekt, raken de kinderen van elkaar gescheiden. Barnabe verdwaalt in het bos. ‘s Nachts komen wezens tot leven, die zich overdag niet laten zien. Ze leven in duisternis. Door hen te volgen, leert Barnabe hun verhalen over het regenwoud kennen. 

Met het Europese sprookje Roodkapje in zijn ene hand en Braziliaanse volksverhalen in zijn andere, maakt Duda Paiva een nieuwe productie over de wijsheid en magie van inheemse volken, over hun relatie tussen mens en natuur. Hierin komt de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games tot leven. Een meeslepende, fantasierijke ervaring voor iedereen van 6 jaar en ouder.

Let op, deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud. Meer informatie.

Na de voorstelling

Meestal moeten kinderen overal met hun vingers vanaf blijven. Nu niet! Na afloop van de voorstelling mag iedereen even het podium op voor een selfie met de poppen, om vragen te stellen en te ontdekken hoe schuimrubber voelt. Aanraken dat mag ook!

Tickets en tijden

Datum zo 23 maart
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 5,50 tot € 13,50
Tickets
Datum zo 23 maart
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 5,50 tot € 13,50

UU Talk | Amazonegebied

In samenwerking met het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht organiseren we aanvullende talks voor meer kennis en context rondom een thema. Wetenschappers van de Universiteit Utrecht gaan dieper in op actuele onderwerpen die aansluiten bij onze theatervoorstellingen.

In samenhang met deze voorstelling wordt op 28 november een UU Talk over het Amazonegebied georganiseerd, gegeven door Dr. Edwin Pos. 

Meer over de UU Talk

"Magische dieren uit het regenwoud betoveren het publiek."

Bezoeker over 'Kinderen van het verdwenen woud'.

"Leuk eng!"

Jonge bezoeker over 'Monsters'.

"Naar de expressieve schuimrubberen poppen, maskers en kostuums van Duda Paiva blijf je kijken."

Bezoeker over 'Reinaert de V.'

Over Wat speelt er?

Onder de titel ‘Wat speelt er?’ bundelen we voorstellingen met een actueel (sociaal-)maatschappelijk thema. Deze voorstellingen zetten je aan het denken, bieden nieuwe perspectieven en zorgen ervoor dat je erover in gesprek gaat. En dat gesprek moedigen we maar al te graag aan. 

In samenwerking met het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht organiseren we aanvullende talks voor meer kennis en context rondom een thema. Wetenschappers van de Universiteit Utrecht gaan dieper in op actuele onderwerpen die aansluiten bij onze theatervoorstellingen.

We hebben dit theaterseizoen zes UU Talks, met de thema's: Amerikaanse verkiezingen, het strafrechtsysteem, de oceaan, bijen, verslavingsproblematiek en het Amazonegebied.

Bekijk Wat speelt er?
Over Wat speelt er?
Over Wat speelt er?

Over Duda Paiva Company

Duda Paiva Company maakt voorstellingen waarin dans en poppen centraal staan. Associatieve, verhalende voorstellingen, meestal zonder tekst, die worden gespeeld in theaters, op festivals, binnen- en buitenlocaties, in Nederland en internationaal. Voorstellingen waarin mensen met verschillende achtergronden, leeftijden en voorkeuren zich kunnen herkennen.

Hun thuishaven is Amersfoort. In de Laswerkplaats ontwikkelen wij onze projecten en zijn de eerste toonmomenten. In de stad werken ze samen met stedelijke culturele organisaties en makers. In Nederland maar ook internationaal, is het de ambitie van Duda Paiva Company om het werken met dans en poppen breed in te zetten als volwaardig, theatraal instrument, discipline overstijgend, niet gebonden aan grenzen of passend binnen hokjes. 

Meer over Duda Paiva Company

Credits

Idee en concept: Duda Paiva 
Regie: Duda Paiva &. Cat Smits 
Dramaturgie: Kim Kooiman
 

Poppen: Duda Paiva, André Mello
Spel: Joke Eijkenboom & Christiaan Koetsier en Fleur Roks & Alex Brouwer.