Specials, Talks

Dr. Edwin Pos

Wat speelt er?: UU Talk | Amazonegebied

Wat speelt er? - Talks
Tickets
UU Talk | Amazonegebied

In deze Talk staat het Amazonegebied centraal.

Wat is het Amazonegebied? Waar ligt het precies en hoe ziet het er uit? Verder zal het gaan over biodiversiteit (welke dieren leven er?), de opname van CO2 en bedreigingen door de mens. Dr. Edwin Pos is evolutionair bioloog en heeft veel expedities door het Amazone woud gemaakt. Hij kan boeiend vertellen. Zo vertelt hij bijvoorbeeld over hoe het is om in een boom klimmen en te merken dat er verderop in het woud een grote boom omvalt. Verwacht Freek Vonk-achtige avonturen voor een jong en ouder publiek!

Deze UU Talk sluit thematisch aan bij de voorstelling Roodkapje in Amazonia 6+ van Duda Paiva Company op zondag 23 maart 2025 om 15.00 uur.

Over Roodkapje in Amazonia 6+

Tickets en tijden

Datum zo 23 maart
Tijd 13:30u
Locatie Podium Hoge Woerd - Studio Jaap
Prijs Vanaf € 5,00
Tickets
Datum zo 23 maart
Tijd 13:30u
Locatie Podium Hoge Woerd - Studio Jaap
Prijs Vanaf € 5,00

Over Dr. Edwin Pos

Edwin Pos is wetenschappelijk directeur van de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht en universitair docent aan het departement Biologie. Hij is geïnteresseerd in het gebruik en de ontwikkeling van theoretische en empirische methoden om de dynamiek van ecosystemen te kwantificeren. Zijn werk benadrukt een interdisciplinair perspectief, waarin hij principes uit de natuurkunde, wiskunde en informatica toevoegt aan de ecologische ‘toolbox’.

Over Dr. Edwin Pos
Over Dr. Edwin Pos
Foto: Ed van Rijswijk

Wat speelt er?

Onder de titel ‘Wat speelt er?’ bundelen we voorstellingen met een actueel (sociaal-)maatschappelijk thema. Deze voorstellingen zetten je aan het denken, bieden nieuwe perspectieven en zorgen ervoor dat je erover in gesprek gaat. En dat gesprek moedigen we maar al te graag aan.

In samenwerking met het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht organiseren we aanvullende talks voor meer kennis en context rondom een thema. Wetenschappers van de Universiteit Utrecht gaan dieper in op actuele onderwerpen die aansluiten bij onze theatervoorstellingen.

We hebben dit theaterseizoen zes UU Talks, met de thema's: Amerikaanse verkiezingen, het strafrechtsysteem, de oceaan, bijen, verslavingsproblematiek en het Amazonegebied.

Meer Wat speelt er?
Wat speelt er?
Wat speelt er?