04-07-2024

Amerikaanse verkiezingen

Wij hebben een survivalgids voor je.

Amerikaanse verkiezingen

Ben je helemaal op de hoogte van de Amerikaanse verkiezingen? Of moet je nog even Googlen wanneer ze ook alweer zijn?

Geeft niks. In beide gevallen hebben wij hebben 3 voorstellingen voor je die je meenemen naar Amerika en de verkiezingen. Laat je leiden door universitair docent Dr. Markha Valenta in haar Amerika UU Talk, waarin ze aan de hand van verkiezingsthema's de staat van het land onderzoekt. En zijn er daarin parallellen te trekken met de ontwikkelingen in Nederland? En als je zin hebt in een mix van stand-up en cabaret, laat Greg Shapiro je graag zijn Trump-geïnspireerde improvisaties zien. Ben je toe aan steengoed theater? Raymbi Sambo neemt je in Duizend Aanslagen op de Obama's mee naar het Witte Huis.

Bekijk theaterseizoen '24 / '25

Tip #1 Leaving Trumpland 2.0

Do 17 okt 2024 20:00 | Greg Shapiro | stand-up en cabaret

In deze speciale verkiezingseditie mag je je opmaken voor een mix van stand-up en cabaret, inclusief een Trump geïnspireerde improvisatie. Oorspronkelijk geschreven tijdens de pandemie in 2020, houdt Shapiro in deze voorstelling de aanhangers van Trump verantwoordelijk voor de dood van zijn stiefvader. Een comeback van Trump is volgens hem net zo welkom als COVID 2.0. Hij legt het uit in zijn meest persoonlijke voorstelling ooit: Leaving Trumpland 2.0.

Als Trump verliest, laten we Trumpland hopelijk voorgoed helemaal achter ons. Maar wat als hij wint? 

Dit wil ik niet missen
Tip #1 Leaving Trumpland 2.0
Tip #1 Leaving Trumpland 2.0

Tip #2 Universiteit Utrecht Talk Amerika

Do 31 okt 2024 19:30 | Dr. Markha Valenta | theatercollege

Kan Biden het tij van het gepolariseerde debat keren? En welke lessen kunnen we trekken uit zijn presidentschap of uit het feit dat Trump een veroordeeld fraudeur is met nog een handvol lopende rechtszaken?

Dr. Markha Valenta is universitair docent en onderzoeker aan het University College Utrecht. Valenta’s onderzoeksgebied bevindt zich op het snijpunt tussen antropologie, politiek en geschiedenis. Zij onderzoekt de invloed van globalisering en wereldpolitiek op samenlevingen en democratieën. 

Wat zeggen de keuzes voor de verkiezingsthema’s over de staat van het land? En zijn er parallellen te trekken met de ontwikkelingen in Nederland?

Hier wil ik bij zijn
Tip #2  Universiteit Utrecht Talk Amerika
Tip #2  Universiteit Utrecht Talk Amerika

Tip #3 Duizend aanslagen op de Obama's

Vrij 18 okt 2024 20:00 | Raymi Sambo Maakt | theater

In Duizend aanslagen op de Obama's wordt een biopic gemaakt van het echtpaar tijdens pittige relatietherapie sessies. Een meeslepend verhaal over de periode in het Witte Huis, waar ze zich nooit echt thuis voelden. Een periode waarin ze continu concessies moesten doen en vrijwel nooit voldeden aan de verwachtingen van met name de zwarte gemeenschap. 

Hebben ze hun eigen identiteit ontkend voor het grotere plaatje? Gaandeweg komen de acteurs die de Obama’s moeten vertolken in de knel met hun personages. Want hoe speel je iemand waarvan je alleen de buitenkant kent?

Dit wil ik zien
Tip #3 Duizend aanslagen op de Obama's
Tip #3 Duizend aanslagen op de Obama's