30-09-2022

Installaties in de KikkerKontainer

Theater Kikker is 50 en dat verdient een feest!

Installaties in de KikkerKontainer

Het feest van Theater Kikker gaat van start. Op het Hoge Woerdplein is vanaf 1 t/m 9 oktober de KikkerKontainer te bezoeken met installaties van VAKKI en Jef Van gestel.

Theater Kikker is 50 en dat verdient een feest! Kikker gaat van za 1 t/m zo 9 oktober buiten spelen en roept drie ‘playgrounds’ in het leven. Openbare plekken in de stad waar wordt gespeeld voor jou. Je kan de playgrounds gratis bezoeken of er per ongeluk tegenaan lopen. Verrassende ontmoetingen worden het zeker. 

Als onderdeel van Stichting Theater Kikker kon een KikkerKontainer voor ons theater niet ontbreken. 
Op het Hoge Woerdplein zie je de komende week verrassende installaties. 

De andere KikkerKontainers staan op Janskerkhof (de eerste locatie van Theater Kikker) en op het Stadhuisplein (bij het theater). 

Bekijk het hele programma

Bekijk hoe de containers geplaatst werden:

Tweetakt presenteert: RHYTHM OF RULES AND IRREGULARITIES - VAKKI

Kinetische installatie over het proces van non-stop beweging en het creëren van een andere wereld. 

Net zoals het universum is gecreëerd door kwantumfluctuaties, worden de essentie en structuren van het bestaan ook gecreëerd door kleine bewegingen. In deze beeldende installatie worden elementen samengesteld uit verschillende kleuren en worden geometrische vormen gebruikt als beeldtaal. De visuele patronen die ontstaan creëren bepaalde regels en orders. De vormen gaan keer op keer een nieuwe relatie aan met elkaar. Elk element vertoont regelmatige en repetitieve bewegingen, waardoor regels en onregelmatigheden geleidelijk veranderen. Het werk staat symbool voor het proces van non-stop beweging, expansie en het creëren van een andere wereld. 

VAKKI is een beeldend kunstenaar met een focus op video, interactieve media, de ruimte, 3D-installatie en geluid. Ze woont momenteel in Seoul en exposeert haar werk op tentoonstellingen in binnen- en buitenland. 

Za 1 t/m di 4 oktober
Doorlopende installatie van 10.00u tot 22.00u

Tweetakt presenteert: RHYTHM OF RULES AND IRREGULARITIES - VAKKI
Tweetakt presenteert: RHYTHM OF RULES AND IRREGULARITIES - VAKKI

Tweetakt presenteert: LANDSCHAP - Jef Van gestel

LANDSCHAP is een beeldende installatie bestaande uit een berg gouden glitters en ventilatoren. De bezoeker/voorbijganger wordt uitgenodigd op een gele knop drukken. De ventilatoren gaan draaien en de glitter komt in beweging. Hoe langer je op de knop drukt hoe meer glitter zich verplaatst in de ruimte. Langzaam verandert het landschap. 

Jef Van gestel is acteur, regisseur en tekenaar. Zijn theaterwerk is als een mentale speeltuin waar de kijker in zijn associatie vrij wordt gelaten. Speels, gevoelig en doorspekt met absurde humor zoekt hij grenzen op. Vervreemdende poëzie en een ongetemde fantasie zijn kenmerkend voor zijn stijl. Vaak heeft zijn werk raakvlakken met het dadaïsme, Antonin Artaud en hedendaagse beeldende kunst. LANDSCHAP is zijn eerste beeldend werk. 

LANDSCHAP werd gecreëerd in opdracht van Festival Tweetakt als onderdeel van het kunstprogramma op Fort Ruigenhoek. 

Do 6 t/m za 9 oktober
Doorlopende installatie van 10.00u tot 22.00u

Tweetakt presenteert: LANDSCHAP - Jef Van gestel
Tweetakt presenteert: LANDSCHAP - Jef Van gestel