07-11-2023

Lachen is echt gezond

Volop cabaret te zien bij Podium Hoge Woerd

Lachen is echt gezond

Wist je dat lachen goed is voor je immuunsysteem, stress vermindert door verlaging van het cortisol hormoon en meteen ook je buikspieren traint? Reden genoeg dus voor een avond cabaret bij Podium Hoge Woerd.

Het is natuurlijk wel bekend dat lachen een fijn gevoel geeft en het daardoor stress doet verminderen. Maar wist je al dat het wetenschappelijk is bewezen dat lachen bijdraagt aan het genezen van ziekten? In het oude Griekenland wisten ze dit al, ziekenhuizen werden daarom naast de theaters gebouwd, zodat patiënten komische voorstellingen konden zien om ze te helpen beter te worden.

Onderzoek toont aan dat we tegenwoordig steeds minder lachen. De alledaagse verantwoordelijkheden zorgen ervoor dat we "vergeten" om te lachen. Hoog tijd dus om hier wat extra aandacht aan te besteden. Kom bijvoorbeeld naar Rosa da Silva, zij is terug met een heerlijke muzikale voorstelling A vida rosa, of kom langs bij de voorstelling Overvloed van Patrick Nederkoorn en klimaatwetenschapper Sjoerd Groeskamp, of probeer eens iets nieuws met de absurdistische Un, Dos, Stress Kerstspecial, en in januari komt Janneke de Bijl langs met haar nieuwe programma Doet u ook mensen?

Bekijk onze cabaret agenda

4 Positieve Effecten van Lachen op je lichaam

  1. Versterkt het Immuunsysteem: Mensen die vaak lachen, hebben een sterker immuunsysteem dan degenen die dat niet doen. Lachen stimuleert de aanmaak van extra witte bloedcellen, die virussen bestrijden en je weerbaarder maken tegen infecties.
  2. Vermindert Stress: Lachen verlaagt het stresshormoon cortisol, waardoor bloedvaten zich kunnen ontspannen. Dit vermindert de kans op hartaanvallen, omdat het effect ook geldt voor de kransslagader. Bovendien zorgt lachen voor de vrijlating van gelukshormonen zoals endorfine, serotonine en dopamine, die een kalmerend en pijnstillend effect hebben en bijdragen aan een ontspannen en opgewekte stemming.
  3. Verbetert de Conditie en Ontspanning: Tijdens het lachen stijgt je hartslag en worden je buikspieren getraind. Het vergroot je longcapaciteit en verbetert je ademhaling, wat leidt tot een betere ontspanning van het lichaam.
  4. Versterkt de Aantrekkelijkheid en Verbinding: Door veel te lachen, train je je gezichtsspieren en straal je meer. Dit maakt je aantrekkelijker en geeft je meer zelfvertrouwen. Een glimlach op je gezicht maakt je toegankelijker voor anderen, waardoor je gemakkelijker verbinding kunt maken met mensen om je heen.

Bij Podium Hoge Woerd nodigen we je uit om te komen lachen en genieten van geweldige cabaret en humoristische theatervoorstellingen in ons programma. Beleef een avond vol humor die je niet snel zult vergeten. Boek nu je tickets voor een onvergetelijke ervaring bij Podium Hoge Woerd en ontdek de kracht van lachen voor je gezondheid!
Helaas zijn Micha Wertheim, Claudia de Breij, Lisa Ostermann en Rayen Panday bij ons al uitverkocht. Wil je ook eens bij die grote namen zitten? Zorg dan dat je de nieuwsbrief in de gaten houdt en je er in het voorjaar als eerste bij bent!

Schrijf je in voor de Cabaret nieuwsbrief
10058
10058

Bronnen:
Dongelmans, M. (2017). Is lachen echt gezond?  http://www.hoewerkenhersenen.nl/antwoord/is-lachen-echt-gezond.
Gezondheidsnet (2016). Lachen is gezond. Lachtherapie.  https://www.gezondheidsnet.nl/depressie/lachen-is-gezond.
Optimale Gezondheid (2012). Waarom is lachen gezond?  http://www.optimalegezondheid.com/waarom-is-lachen-gezond/.