05-10-2023

Nieuwe programmalijn: Wat speelt er?

Voorstellingen met een actueel thema

Nieuwe programmalijn: Wat speelt er?

Podium Hoge Woerd wil midden in de samenleving staan. Ons theater is bij uitstek een plek waar kunst, cultuur en het dagelijkse leven samenkomen.

Om onze bezoekers de kans te geven nieuwe inzichten te krijgen in actuele thema’s, introduceren we met trots de programmalijn "Wat speelt er?" voor het theaterseizoen '23-'24.

Een dansvoorstelling over wat je voorouders voor je betekenen, cabaret over de klimaatproblematiek of theater over identiteit en de vrijheid om te zijn wie je bent. Stuk voor stuk zijn het avonden die je aan het denken zetten en een nieuw inzicht geven, maar er vooral voor zorgen dat je erover in gesprek gaat.

Wat speelt er? - Talks

Samen met het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht presenteren we een drietal lezingen, waarbij wetenschappers van de Universiteit Utrecht het publiek meenemen in een aantal van deze actuele onderwerpen. Op do 26 oktober om 19.30u vindt de eerste Talk Herdenkingsjaar – Over het slavernijverleden en de impact op heden plaats. De spreker is dr. Ellen Neslo.

Bekijk alle Talks
Wat speelt er? - Talks
Wat speelt er? - Talks

De 4 thema's

"Wat speelt er?" brengt een selectie theatervoorstellingen samen die dieper ingaan op actuele thema's die onze stad, ons land en de wereld bezighouden. De 4 onderwerpen voor dit seizoen zijn:

  • Onze Voorouders: Muziektheater van Izaline Calister over haar overgrootmoeder de slavin, en De Smeekbede over een Surinaamse vrouw en de brief die zij schreef aan haar voormalig meester, en Talk Herdenkingsjaar – Over het slavernijverleden en de impact op heden
     
  • Water en Droogte: Bijzondere samenwerkingen geven inzicht in het thema rond klimaat. Cabaretier Patrick Nederkoorn met wetenschapper in Overvloed, Weerman Peter Kuipers Munneke met een jazz orkest in WATER, en Talk Water te veel of te weinig? - Over water en droogte.
     
  • Kansen (on)gelijkheid: Jeugdtheater met PECH 8+, en Het Zuidelijk Toneel zet ook een kind op het podium maar wel met een volwassen boodschap in En ze leefden nog lang en gelukkig, ook de Talk Kansen(on)gelijkheid – Over armoede en de impact ervan.
     
  • Vrijheid & Identiteit: Van het verhaal van twee vluchtelingen die zich verwonderen over het leven in Nederland als dansvoorstelling Spreken zonder woorden, tot dromen van vrijheid na de jeugdzorg in Birds.
Bekijk het volledige overzicht