06-07-2024

Laat je verrassen

Durf je te kiezen voor iets wat nieuw voor je is?

Laat je verrassen

Laat je verrassen door het onbekende en wij beloven een geslaagd avond uit.

Een avondje uit hoeft niet altijd voorspelbaar te zijn. Soms is het juist leuk om je te laten verrassen door het onbekende. Of je nu een doorgewinterde theaterliefhebber bent of nog onbekend bent met theater, wij hebben fijne tips om je avond onvergetelijk te maken. Ontdek 5 voorstellingen die je niet wil missen.

Bekijk het hele theaterseizoen '24 / '25

Tip #1 Terug naar Prinsenplein

Za 2 nov 2024 20:00 | Gershwin Bonevacia | muziektheater en spoken-word

Zijn stormachtige opkomst als dichter ging, vanwege zijn dyslexie, niet vanzelf, maar het worstelen met woorden maakte hem tot een vindingrijke woordkunstenaar. Gershwin kun je kennen als staddichter van Amsterdam en zijn dichtbundel Toen ik klein was.

In zijn voorstelling Terug naar Prinsenplein neemt hij je mee naar zijn roerige verleden, zijn familiebanden en het kind-zijn. Het is een ode aan de jonge, onbevreesde versie van jezelf die je bent als kind. Wanneer raak je die kwijt? Tijdens deze reis bevrijdt hij zichzelf van labels, scheve verhoudingen en taboes.

De voorstelling is door Het Parool uitgeroepen tot een van de beste voorstellingen van 2023.

Hier wil ik naar toe
Tip #1 Terug naar Prinsenplein
Tip #1 Terug naar Prinsenplein

Tip #2 Onaantastbaar

Za 7 dec 2024 20:00 | Saman Amini | cabaret en muziek

De voorstelling Onaantastbaar doorbreekt een van de grootste taboes van onze tijd: depressie en de verwoestende impact ervan.

Saman legt zijn ziel bloot in een show waarin muziek en verhaal naadloos samenkomen tot een indrukwekkende ervaring over zijn reis weg uit depressie. Gebaseerd op persoonlijke ervaringen nodigt Saman het publiek uit om zowel hun eigen worstelingen als die van anderen te omarmen.

Saman spreekt, rapt en zingt taal die recht uit het hart komt.

Dit wil ik zien
Tip #2 Onaantastbaar
Tip #2 Onaantastbaar

Tip #3 Adventures of Prince Achmed

Do 30 jan 20:30 2025 | film met live muziek

Tijdens deze filmvertoning met live gespeelde muziek maak je een muzikaal avontuurlijke reis door het oosten, waarbij muziek de film begeleidt, maar de film net zo goed de muziek.

De film Adventures of Prince Achmed van Lotte Reiniger uit 1926 was de eerste avondvullende animatiefilm uit de beginjaren van de filmwereld. Hij staat bekend als een van de oudste animatiefilms ter wereld.

De film vertelt het verhaal van Prins Achmed, die met behulp van een vliegend paard en magische krachten verschillende avonturen beleeft, waaronder een ontmoeting met heksen, gevechten met demonen en zijn zoektocht naar liefde.

Componist Steven Kamperman schreef een nieuwe soundtrack voor deze toverachtige film, die niet is getekend, maar geheel geknipt! 

Dit wil ik niet missen
Tip #3 Adventures of Prince Achmed
Tip #3 Adventures of Prince Achmed

Tip #4 Niek & Guy

Do 31 okt 20:00 2024 | magic-show met muziek en theater

Niek en Guy kun je kennen van de Ashton Brothers, waar ze het voorprogramma verzorgde. Nu is het tijd om zelf de theaters te veroveren met hun absurde mix van magie, theater en muziek.

Met deze voorstelling bereikten ze de finale van het Amsterdam Kleinkunst Festival 2023, waar ze in de Kleine Komedie de prestigieuze Shaffy Prijs wonnen. Naar aanleiding van hun optreden jubelde de pers: “Dit duo zal zich niet beperken tot de Nederlandse theaters. Niek & Guy gaan ongetwijfeld de wereld over!”

In hun adembenemende voorstelling creëren ze een show die je zal verbazen, ontroeren en je heel hard laat lachen.

Hier wil ik bij zijn
Tip #4 Niek & Guy
Tip #4 Niek & Guy

Tip #5 Return of the King

Vrij 15 nov 20:00 2024| Sadettin Kırmızıyüz | theater

Met humor, echtheid en relativering neemt Sadettin je mee op reis, zijn vader achterna.

In de jaren '70 droomde Sadettins vader ervan om in Nederland genoeg geld te verdienen zodat hij in Turkije een goed leven kon leiden. Maar zoals zovelen van zijn generatie deed ook hij er veel langer over dan gepland. Een halve eeuw langer, om precies te zijn. 

Ze keren terug naar het Moederland, waardoor het lijkt alsof ze hier nooit echt zijn geweest. Een schemergeneratie die het einde van een tijdperk inluidt. Wat heeft hun aanwezigheid voor ons land betekend? Hoe hebben zij Nederland veranderd en hoe zijn zij door Nederland veranderd? 

Hoe verover je een plek in de Nederlandse samenleving? Dit is een vraag waar de succesvolle theatermaker Sadettin al meer dan een decennia lang zeer persoonlijke voorstellingen over maakt. 

Dit wil ik zien
Tip #5 Return of the King
Tip #5 Return of the King