08-07-2024

Theatertips voor een geslaagde date-avond

Jouw beurt om een date avond te regelen? Geen nood.

Theatertips voor een geslaagde date-avond

Hier zijn 5 theatertips die perfect zijn voor een fijne date-avond.

Of je nu een doorgewinterde theaterliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar iets nieuws om samen te beleven, we hebben vijf tips voor voorstellingen die gegarandeerd zorgen voor een geslaagde date-avond. Wat dacht je van een estafette aan scènes over allerlei soorten vormen van liefde? Van tinderdates tot langgehuwde stellen en van aseksuelen tot open relaties, in de voorstelling Reigen re-Erected wordt geen enkel taboe geschuwd. Liever een theaterklassieker? Maria Goos’ DOEK!, die in 2011 de prestigieuze Toneel Publieksprijs won, is terug in het theater met Liz Snoijink en Porgy Franssen. Deze schurende komedie verkent het echte en onechte op het toneel, in de kunst en in de liefde. Deze voorstellingen wil je niet missen.

Bekijk het hele theaterseizoen '24 / '25

Tip #1 Reigen re-Erected

Za  4 april 2025 20:30 | Het Zuidelijk Toneel

Dé Oerolhit van 2022: Let’s talk about seks!, 

Een liefdevolle komedie met een diepere betekenis. In een estafette van scènes begeven de spelers zich in een wereld van geborgenheid, lijdende geliefden en genotzoekers. Van tinderdate tot langgehuwd stel, van webcamgirls tot aseksueel, van happy single tot open relatie. Taboes van liefde worden niet geschuwd.

Dit wil ik zien
Tip #1 Reigen re-Erected
Tip #1 Reigen re-Erected

Tip #2 Twelfth Night

Vrij 11 okt 20:00 2024 | Theatergroep Aluin

Een ding is zeker, de liefde overwint altijd. Een eigentijds queerperspectief in een swingende en knettergekke komedie.

Twelfth Night is ooit door Shakespeare geschreven als stiekem Queer-feestje binnen de normen van de zeventiende eeuw. Omdat destijds in Engeland alle rollen door mannen gespeeld werden, kregen de liefdesscènes en de genderverwarring in het stuk een extra laag. Verwacht een genderfluïde muziekspektakel. 

Hier wil ik bij zijn
Tip #2 Twelfth Night
Tip #2 Twelfth Night

Tip #3 DOEK!

Zo 22 sep 20:00 2024 | Liz snoijink en Porgy Franssen

Een schurende komedie over echt en onecht op het toneel, in de kunst en in de liefde.

Maria Goos’ klassieker DOEK!  die in 2011 de prestigieuze Toneel Publieksprijs won is terug in het theater met Liz Snoijink en Porgy Franssen! Zij spelen de acteurs Lies Oorthuizen en Richard Berkhove. Op het toneel weten zij elkaar tot grote hoogte te stuwen, maar buiten het podium staat een destructieve kant een grote liefde in de weg waardoor ze elkaar uit het oog verliezen. 

Dit wil ik niet missen
Tip #3 DOEK!
Tip #3 DOEK!

Tip #4 Blauwe lucht

Vrij 20 dec 20:00 2024 | De Theatertroep

Met een opblaaseenhoorn onder de blauwe lucht aan het strand van Terschelling. Klink heerlijk, toch? Niet als je het aan Arie Storm vraagt. “De hel dat zijn de anderen,” schreef Sartre. De hel dat is Terschelling, vindt Storm.

Geïnspireerd door onze toeristische zucht naar authentieke ervaringen maakte hij deze daverende slapstick-komedie. Het resultaat is een ware waddenkomedie over een zanderige gevangenis waaruit je maar moeilijk kunt ontsnappen.

Dit wil ik zien
Tip #4 Blauwe lucht
Tip #4 Blauwe lucht

Tip #5 Noem het een huwelijk

Vrij 2 mei 20:00 2025 | Bolder & Van Santen

Een voorstelling over de prachtige ellende waarin liefde kan verzanden. 

Alles is gezegd, alles is beleefd en alles is gedroomd. Een leven lang hebben ze met elkaar gesproken, gezwegen, spullen verzameld en nu zitten ze in dat overvolle huis en lijkt er geen ontsnappen meer mogelijk. In rap tempo wisselen hilarische en ontroerende scenes elkaar af. Soms met tekst, dan weer fysiek. De absurditeit zit in het uitvergroten van het alledaags, de humor schuilt in de onverwachte wendingen.

Hier wil ik naar toe
Tip #5 Noem het een huwelijk
Tip #5 Noem het een huwelijk